LUCHTVERKENNERS VOOR ALS JE HOGER OP WILT!

 

De Luchtverkenners van Scouting Hellevoetsluis bestaan sinds december 1990. Deze groep bestaat uit scouts (jongens en meiden) tussen de 10 en 15 jaar. Als luchtverkenner zoeken wij het in de meest brede zin van het woord hogerop. De thema’s die bij ons altijd terug komen zijn: Luchtvaart, Vliegen, Drone vliegen, Klimmen, Vliegeren, Modelbouw, Arduino, APRS, Geocaching, Meteorologie en Sterrenkunde. En bij al deze aspecten wordt gevraagd om creativiteit en een handen-uit-de mouwen mentaliteit. Maar ook aan de meer traditionele scoutingvaardigheden wordt continue gewerkt. Zo zijn ook pionieren, knoopvaardigheden, vuurvaardigheden, zakmes-, bijl-, zaaginstructies, samenwerken, en respect veel terugkerende onderwerpen.

Als Luchtverkenner ben je onderdeel van een vrij selecte groep specialisten binnen Scouting Nederland. Er zijn in Nederland immers slechts ca. 240 Luchtverkenners. Dit maakt een Luchtverkenner dan ook in alle opzichten UNIEK!

Lijkt het je leuk om eens een kijkje te komen nemen bij ons? Schroom dan niet n kom gerust eens vrijblijvend langs. Elke zaterdag (muv de vakantieperiodes en andere uitzonderingsgevallen) hebben de Luchtverkenners opkomst op Fort Haerlem in Hellevoetsluis. Meld je bij voorkeur wel van te voren even aan via luchtverkenners@scoutinghellevoetsluis.nl. Hier kun je ook een bericht heen sturen voor meer informatie.

Contact

Fort Haerlem

Plein Fort Haerlem 1

3321 WB HELLEVOETSLUIS

Telefoon: (0181) 31 16 48

GPS coördinaten van ons clubhuis zijn:

N51.8234° O4.1271°

luchtverkenners@scoutinghellevoetsluis.nl

Scouting Hellevoetsuis

Homepage

Terug naar de homepage

Projecten

Volg de projecten van

de luchtverkenners

@irmail

Lees onze nieuwbrief.

Foto

Bekijk onze foto’s